Wet kinderopvang en toeslag aanvragen

In Nederland bestaat de wet op de kinderopvang. In deze wet worden een groot aantal dingen beschreven die van belang zijn als het gaat om goede en betaalbare kinderopvang. U kunt als ouder een tegemoetkoming krijgen voor de kosten van voor- naschoolse en kinderdagopvang. Voor de tussenschoolse opvang ontvangt een ouder geen kinderopvangtoeslag. Ouders krijgen afhankelijk van hun inkomen toeslag voor de kinderopvang. Deze toeslag wordt per maand vooraf gestort.

Kwaliteitseisen worden onder andere beschreven in deze wet net als de tegemoetkoming die ouders ontvangen voor hun opvang. Onderaan de pagina kunt u rechtstreeks uw toeslag aanvragen.

De medewerkers van Alles Kidz kunnen u alles vertellen over deze wet. Bent u extra geïnteresseerd dan verwijzen we u naar de www.overheid.nl of de website www.rijksoverheid.nl .Op deze website staat de gehele wet kinderopvang met daarbij alle nieuwe aanvullingen die hier weer betrekking op hebben.Op het moment dat er veranderingen zijn in de wetgeving zal het op deze sites staan. Alles Kidz zal op haar web site onder het kopje berichten de laatste veranderingen tevens plaatsen.

Aanvragen van toeslag door ouders:

Alles Kidz vraagt kostenloos uw toeslag aan als u dat wenst.

Voor ouders die liever zelf rechtstreeks de toeslag aanvragen  kunt u op onderstaande  link klikken. U komt dan rechtstreeks op de pagina van de belastingdienst en u kunt daar uw toeslag aanvragen/ wijzigen.

Link naar de Belastingdienst Toeslagen.