Familie opvang, oma gaat oppassen

Vaak past oma ook een dagje op de kinderen. Dit doet ze ten eerste omdat ze het ontzettend leuk vindt. Ook voor  ouders is het fijn om te weten dat hun kinderen in handen zijn van diegenen die het meest dichtbij je staan.

We zien deze vorm van kinderopvang al jaren. Vele oma’s werden gastouder in eerdere jaren.

“Oppassen doen we gratis” is een leus die je vaak hoort.  Toch zijn er vele grootouders die, doordat ze een geschikt diploma hebben, zich laten registreren als gastouder.

Oma verdient een leuk zakcentje en ze schenkt eventueel de ouderlijke bijdrage per maand terug.

Zo heb je als ouder geen extra kosten, heb je je eigen ouder als gastouder en verdient oma ook nog wat extra’s voor het fantastische werk dat ze doet.

Veel opa’s en oma’s passen op de kleinkinderen en ze doen dit omdat zowel ouders, kinderen als grootouders het geweldig vinden.

 

Familieopvang is zoals gezegd vertrouwd en komt nog erg veel voor. Je hoort vaak: wat zouden we moeten beginnen zonder opa en oma?

Alles Kidz heeft heel veel opa’s en oma’s in haar bestand als gastouder. We schrijven nog elke week nieuwe oma’s als gastouder in. We begeleiden hen in het traject van registreren tot officieel gastouder.

 

Voorwaarden om gastouder te worden:

  • Minimaal een Helpende zorg en welzijn niveau 2 of een ander opleiding welke op de diplomalijst staat.
  • Diploma kinder EHBO van het oranje kruis, Nikita of Nedcert.

Onze medewerkers vertellen je er graag meer over.

Voor deze speciale vorm van opvang maken we (kosteloos) een offerte waarin je kan zien of een voordeel per maand bestaat.