Toeslag op je eigen rekening, of bij Alles Kidz

De belastingdienst werkt normaliter met het uitbetalen van toeslagen en terug gaven op 1 rekeningnummer. Voor de kinderopvangtoeslag is er echter een uitzondering gemaakt.

Alles Kidz heeft een overeenkomst met de belastingdienst waardoor ouders hun kinderopvangtoeslag bij Alles Kidz kunnen laten uitbetalen. Hierdoor ontvang je als ouder desgewenst een netto factuur waarop staat vermeld hoeveel toeslag er in de betreffende maand is gestort. Je ziet op je factuur wat je zelf moet betalen en wat er door de belastingdienst in gestort voor de opvang van die maand.

Voor alle duidelijkheid…

Ouders kunnen zelf kiezen om de toeslag te laten storten bij henzelf,  of bij Alles Kidz.

Voorwaarde is echter wel dat je gastouder zich hiervoor heeft aangemeld bij Alles Kidz en alleen aangesloten is bij Alles Kidz.  We nemen deze gastouders mee in de overeenkomst/ het convenant die we hebben gesloten met de belastingdienst.

Als je een gastouder hebt die niet in dit convenant is meegenomen dan moet je de kinderopvangtoeslag per definitie op je eigen rekening ontvangen. Je krijgt dan de bruto (zonder toeslag) rekening opgestuurd. Je ontvangt dan zelf je toeslag.

Let wel, het is altijd de vrije keuze van jezelf of je de toeslag op eigen rekening ontvangt.