Fenna Vos Hulshof

Moeder van twee volwassen zonen. Ook zij runt haar eigen kleinschalig kinderdagverblijf. Ze doet dit vanaf 2007 als zelfstandig ondernemer in samenwerking metAlles Kidz.

Het thuisgevoel voor alle kinderen

Fenna is een gastouder die haar werk met veel liefde en toewijding doet. Ze doet het oppaswerk al 24 jaar. Ze is er ingegroeid toen haar kinderen op een leeftijd kwamen dat ze naar school gingen. Fenna is destijds voor haar kinderen thuis gebleven en gunt elke ouder, die werkt, een oppas die toch een thuissituatie voor hun kinderen creëert als zij werken. Fenna:”wat is er nu mooier voor ouders wanneer je werkt en gewoon weet dat het helemaal goed is. Je kinderen hebben een tweede thuis waarin ze zich veilig en gelukkig kunnen voelen”. Deze veiligheid is erg belangrijk voor kinderen om op te groeien tot een stabiele volwassene.

Groepsgrootte

Fenna vangt 12 kinderen op in de leeftijden van 0 tot 12 jaar. Als de kinderen 12 zijn geworden en de opvang moet stoppen, is Fenna de eerste die een prachtig afscheid organiseert. Fenna:”Het is altijd moeilijk om weer afscheid te nemen maar ook mooi om te zien dat de kinderen een nieuwe fase in gaan”. U heeft al eerder in de week in week uit een artikel hierover kunnen lezen. Vaak komen de kinderen nog wel weer eens aan als ze eigenlijk al geen opvang meer nodig zijn.

Exloo en kinderopvang

Het dorpje Exloo is erg gezellig met elkaar. Van oudsher vingen ouders elkaars kinderen al op. Fenna is een begrip in het dorp, ze heeft dan ook prima contact met alle ouders. De samenwerking met school verloopt ook vlekkeloos. Regelmatig kom ik op school om de kinderen te halen of te brengen, op die momenten zijn vaak ook even de contactmomenten. Fenna:”ik gun het de kinderen gewoon dat ze na schooltijd vrijuit kunnen spelen”. Wanneer ze uit school komen en willen spelen met een vriendje of vriendinnetje is dit geen enkel probleem. Het is voor de kinderen belangrijk dat ze de dingen willen doen die ook thuis worden gedaan en daarbij hoort ook het spelen met vriendjes en vriendinnetjes uit de klas.  Daarnaast gaan de kinderen mee in het normale gezinsleven. Zo wordt er bijvoorbeeld elke dag gewandeld met de hond in het bos. De hond is gewend kinderen om zich heen te hebben. Samen met haar gezin heeft ze vele kinderen opgevangen en wil dit ook blijven doen zolang het kan. Fenna:”iedere dag weer geniet ik van de kinderen, maar ik niet alleen ook mijn man vindt het erg gezellig dat de kinderen er zijn”.

Beschikbare dagdelen

Fenna is bij uitstek zeer flexibel in de opvang, vanaf ’s morgens vroeg staat Fenna al voor de kinderen klaar. Op dit moment zijn er weer plekjes beschikbaar bij Fenna. Om te weten te komen welke plaatsen dit zijn dan kunt u contact opnemen metAlles Kidzof rechtstreeks met Fenna.

Kinderopvang in een huiselijke setting

Het voordeel van de opvang bij een gastouder is toch duidelijk dat de kinderen in een huiselijke sfeer opgroeien. Fenna:”Ik vind het erg belangrijk dat ik de opvangkinderen dezelfde geborgenheid kan bieden als die mijn eigen kinderen thuis ervaren. Ook hecht ik er waarde aan dat wanneer kinderen thuis een structuur hebben dat die ook tijdens de opvang wordt geboden. Een kind blijft dan in hetzelfde ritme als thuis en daardoor blijft het kind goed in evenwicht zowel thuis als bij de gastouder.” Voor het jonge kind is er geen verschil in de structuur tussen de opvang thuis en dat van de gastouder.

Erkend leerbedrijf en VVE

Ook Fenna is net als de andere gastouders het VVE traject gaan volgen. Iedere cursus of training welke Alles Kidz aanbiedt probeert Fenna te volgen. Ze ziet het als een verdieping van haar werk. De training is erg leuk en kan alleen maar een toevoeging zijn op mijn werk.

Hoofdstraat 89
Exloo
0599- 23 62 24