Smoelenboek

Gastouder Astrid  Kleinschalige kinderopvang

Ik ben Astrid IJpma getrouwd met Guus. We wonen in een kinderrijke buurt Dingspil in Borger. Samen hebben we twee kinderen, Rosan en Max . Truus de poes woont ook bij ons.

Ongeveer 25 jaar geleden ben ik begonnen als gastouder.

Een leuke combinatie, gastouder zijn met twee opgroeiende kinderen.

Wij wonen aan de Dingspil in Borger. Het  is een kinderrijke buurt met 3 speeltuintjes en een voetbalveldje. Het is op loopafstand van de scholen.

Het is een en al gezelligheid bij mij thuis met de kidz onder elkaar.

Op dit moment heb ik 5 kinderen bij mij in de opvang van 2 tot 10 jaar.

Mijn ervaring is dat kinderen in een groep van verschillende leeftijden veel socialer en behulpzamer naar elkaar toe zijn.

Samen spelen, samen lezen, kleuren, knutselen, tenten bouwen of verkleden.

In de tuin hebben we een trampoline, een zandbak een modderkeuken en een timmertafel.

Ik probeer ook zoveel mogelijk met de kidz buiten te zijn in de tuin, lekker een rondje wandelen of buiten bij de zandbak in de straat.

Er wonen nog 2 gastouders bij mij in de buurt waardoor we elkaars achterwacht kunnen zijn.

We ondersteunen elkaar waar nodig.

Foto’s en verhalen deel ik met de ouders zelf en het is aan de ouders zelf om te beslissen of ze dit willen delen via sociale media.

Op dit moment is er ruimte op de dinsdag en donderdag voor 1 kindje (voorkeur baby’tje)en op de woensdag voor meerdere kinderen.

Kom gerust een keer vrijblijvend een kijkje nemen.

Hopelijk tot snel,

Astrid IJpma-vd Schoot

LKRP geregistreerd

Helpende Welzijn

VVE

Eerste hulp aan kinderen(bediener AED)

Afien Kanninga / Borger

Ik wil de kinderen graag een thuissituatie bieden waar ze lekker kunnen spelen, knutselen  of even lekker voor de tv kunnen ontspannen. Vooral de kinderen die uit school komen, vinden het heerlijk om even niets te moeten. Het is heel belangrijk dat het  Lees verder…


Agneta Almoes-Woltjer

Ik ben Agneta Almoes-Woltjer, getrouwd met Chris en moeder van 2 lieve meiden Robine & Carlijn. Inmiddels ben ik al meer dan 11 jaar gastouder en dat nog steeds met heel veel plezier. Voordat ik zelf moeder werd werkte ik in een woonvorm als persoonlijk begeleider. Lees verder…

Rianne van Hameren

Ik ben Ryanne van Hameren, eigenaar van Kinderopvang Wiewamme. Ik woon samen met mijn vriend Toine Koops, waar ik 8 jaar mee samen ben en onze poes Senna in Borger. 

Sinds 2017 mag ik mijzelf ook gastouder noemen, waar ik erg trots op ben. Hiervoor heb ik zo’n 6 jaar gewerkt als pedagogisch medewerker bij twee verschillende kinderopvangorganisaties. Ik heb daar met erg veel plezier gewerkt. Toch wilde ik meer, iets voor mijzelf. Ik ben ontzettend blij met de keuze die ik heb gemaakt. Ik werk van maandag t/m vrijdag. Ik vind het belangrijk om naar het kind zelf te kijken, welke behoefte hij/zij heeft. Niemand is gelijk en dàt is wat mijn werk zo leuk maakt. Elke dag is anders, maar qua structuur ook weer hetzelfde. Het jongste kindje in de opvang is 4 maanden en de oudste is 5 jaar. Wij vinden het erg leuk om te zingen, boekjes lezen, knutselen, bakken of gewoon zelf te spelen. We gaan geregeld eens naar de speeltuin, die een straat verderop zit. Wij houden ervan om buiten te zijn. Drie dagen in de week gaan we naar school om kindjes te halen. Dit doen wij met de bolderkar, wandelen of op de loopfiets. Als het rustig is in de opvang doen we soms een uitstapje. Denk hierbij aan; naar de kinderboerderij, ballorig etc. Kinderen zijn hier ‘niets’ verplicht. Elke dag wordt er een activiteit aangeboden maar elk kind is vrij in zijn/haar keuze om mee te doen of niet. We overleggen veel samen en luisteren naar elkaars ideeën. Niets moet, ‘alles’ mag is dan ook mijn motto. Elke dag ben ik weer dankbaar dat al die lieve snoetjes bij mij op de stoep staan en dat ik een stukje mag bijdragen aan hun ontwikkeling. 

Wilt u een duidelijker beeld scheppen over de activiteiten en de opvang? Neem gerust een kijkje op onze facebookpagina; Kinderopvang Wiewamme. Voor meer informatie bent u van harte welkom, de koffie staat altijd klaar.

Groeten, Ryanne

Rozendael 10 Borger

 

 

 


Fenna Vos Hulshof / Exloo

Fenna is een gastouder die haar werk met veel liefde en toewijding doet. Ze doet het oppaswerk al 24 jaar. Ze is er ingegroeid toen haar kinderen op een leeftijd kwamen dat ze naar school gingen. Fenna is destijds voor haar kinderen thuis gebleven en gunt elke ouder, die werkt, een oppas die toch een   Lees verder…